[Logo] Forum użytkowników komputerów Amiga
  [Search] Szukaj   [Recent Topics] Najnowsze wpisy   [Hottest Topics] Najciekawsze dyskusje   [Members]  Spis użytkowników tego forum   [Groups] Strona główna 
[Register] Załóż konto / 
[Login] Zaloguj się na forum 
fblit  XML
Wszystkie dyskusje » AmigaOS 3.x
Autor Wiadomości
banderas
Zupełnie zielony

Na forum od: 29/01/2008 16:59:17
Wysłane wiadomości: 2
nie ma na forum

Witam!
Ostatnio kupilem sobie turbo (apollo 030/40mhz 32mb). Zainstalowalem sobie os 3.9, jakies tam oprogramowanie, no i przyszedl czas na fblita, przeczytalem guide, dodalem fblit do s-s (oczywiscie skopiowalem go do c, Reset amigi i komunikat ze pilk nie jest wykonywalny, no to w atrybutach fblita to zmienilem, reset i wszystko pieknie, ale dzialania fblita nie widac, co moze sie z nim gryzc? dodam ze w systemie narazie nie wiele mam.
Gordon Shumway
Aktywny forumowicz
[Avatar]

Na forum od: 11/04/2007 14:05:13
Wysłane wiadomości: 449
nie ma na forum

Na Aminecie jest polskie tlumaczenie dokumentacji FBlita, moze pomoc. Poza tym - jakich efektow oczekujesz?

Najlepiej pomaga zakup karty graficznej - np. jakis uzywany Mediator, w to Voodoo i juz jestes w innym swiecie. Naprawde warto.
[WWW]
banderas
Zupełnie zielony

Na forum od: 29/01/2008 16:59:17
Wysłane wiadomości: 2
nie ma na forum

wiem, czytalem te guide polskie, ale nic co moglo by mi pomoc tam nie ma, a efekty chodzi mi o wolna pamiec chip, z tego co rozumiem to nie powinno mi zrzerac tej pamieci po otwarciu kazdego okienka (oczywiscie kiedy jest fblit)
Lokaty
Typowy forumowicz
[Avatar]

Na forum od: 05/02/2007 22:02:52
Wysłane wiadomości: 126
nie ma na forum

banderas wrote:wiem, czytalem te guide polskie, ale nic co moglo by mi pomoc tam nie ma, a efekty chodzi mi o wolna pamiec chip, z tego co rozumiem to nie powinno mi zrzerac tej pamieci po otwarciu kazdego okienka (oczywiscie kiedy jest fblit)

Ja skonfigurowalem FBlita wlasnie dzieki temu guideowi... nie wiem w czym problem - odpalasz instrukcje oraz config FBlita i krok po kroku go konfigurujesz. Skoro nie przezuca Ci rysowanej grafiki do fastu, musisz miec cos namieszane. U mnie na hardcoreowym konfigu (A1k2+8fast+Skick+OS3.9 - stare, piekne dzieje... ) dalo sie zrobic pare rzeczy i FBlit sie znakomicie spisywal... wiec przysiadz raz a porzadnie - gwarantuje Ci ze to zrobisz.
[Email]
zyga64
Zupełnie zielony

Na forum od: 16/03/2007 09:16:42
Wysłane wiadomości: 6
nie ma na forum

Poczytaj tutaj:
http://www.ppa.pl/artykul-FBlit-2_1_80.html

Wszystkie dyskusje » AmigaOS 3.x
Przejdź do: