[Logo] Forum użytkowników komputerów Amiga
  [Search] Szukaj   [Recent Topics] Najnowsze wpisy   [Hottest Topics] Najciekawsze dyskusje   [Members]  Spis użytkowników tego forum   [Groups] Strona główna 
[Register] Załóż konto / 
[Login] Zaloguj się na forum 
www.a-eon.com i Amiga One X1000, II  XML
Wszystkie dyskusje » mA1/A1/X1000
Autor Wiadomości
konrad
Weteran
[Avatar]

Na forum od: 04/02/2007 20:05:23
Wysłane wiadomości: 1869
nie ma na forum

A-EON FAQ

http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=30985&forum=42

Jedno z najciekawszych pytań i odpowiedzi to:

Q. Will the A1-X1000 hardware initially be released with AmigaOS4 or Linux? Will there be ports of AROS or MorphOS?

A. Although we are not averse to other Operating Systems being ported, our primary objective is to provide a modern power platform to showcase the advanced features of AmigaOS. The A1-X1000 has been developed specifically to run AmigaOS4 and will be supplied with OS4 from the beginning.

Initial low-level porting of AmigaOS4.1 to the A1-X1000 hardware is already complete. Work on device drivers is progressing nicely, and this is what the AmigaOS developers will be concentrating on for the next little while. The A1-X1000 hardware brings a lot of features, such as PCI-e, that are new to the Amiga platform, and of course AmigaOS has to be updated to take full advantage of them.

Wiemy, że sprzęt działa i AmigaOS 4.1 w jakiejś tam postaci też już na nim funkcjonuje.

fotografia.bielski.org
adam
Aktywny forumowicz

Na forum od: 23/11/2009 09:30:22
Wysłane wiadomości: 382
nie ma na forum

"FAQ Week 1." czyli aktualizacja będzie co tydzień. "Piszą się" sterowniki, obsługa PCI-e, jest super.
Wczoraj zaczął się CEBIT, eh...Może za miesiąc chłopaki się wyrobią i wybiorą do Hannoweru (na Hannower Messe).
Przydałaby się jakaś premiera sprzętu.
konrad
Weteran
[Avatar]

nie ma na forum

adam wrote:Może za miesiąc chłopaki się wyrobią i wybiorą do Hannoweru (na Hannower Messe).
Przydałaby się jakaś premiera sprzętu.

Skoro mówili o wakacjach to za miesiąc się raczej nie wyrobią.

fotografia.bielski.org
DKnoto
Początkujący

Na forum od: 01/03/2010 16:29:25
Wysłane wiadomości: 35
nie ma na forum

konrad wrote:A-EON FAQ

http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=30985&forum=42

Jedno z najciekawszych pytań i odpowiedzi to:

Q. Will the A1-X1000 hardware initially be released with AmigaOS4 or Linux? Will there be ports of AROS or MorphOS?

A. Although we are not averse to other Operating Systems being ported, .

Mnie najbardziej ucieszyła ta część
adam
Aktywny forumowicz

nie ma na forum

To było określenie "nie trzeba będzie czekać do lata". Czyli może być wcześniej.

Mi nie o termin tu chodzi. Nie jestem niecierpliwy. Niech to będzie dojrzały produkt.
Ale prezentacja przy okazji targów to prawie darmowa reklama. Nie na samych targach oczywiście, tylko później w prasie.
W prasie branżowej, jak i tej dla zwykłych userów, prędzej znajdzie się wzmianka o nowej Amidze, niż kolejnym smartfonie/netbooku i t.p.

W styczniu 1984 r .firma Amiga Computer Inc. zaprezentowała działający model komputera AMIGA na targach Consumer Electronics Show. Było to pół roku przed oficjalna premierą 23.07.1985 (premiera Amiga 1000 w Lincoln Center w Nowym Jorku).
Czyli można.
konrad
Weteran
[Avatar]

nie ma na forum

adam wrote:To było określenie "nie trzeba będzie czekać do lata". Czyli może być wcześniej.

Mi nie o termin tu chodzi. Nie jestem niecierpliwy. Niech to będzie dojrzały produkt.
Ale prezentacja przy okazji targów to prawie darmowa reklama. Nie na samych targach oczywiście, tylko później w prasie.
W prasie branżowej, jak i tej dla zwykłych userów, prędzej znajdzie się wzmianka o nowej Amidze, niż kolejnym smartfonie/netbooku i t.p.

W styczniu 1984 r .firma Amiga Computer Inc. zaprezentowała działający model komputera AMIGA na targach Consumer Electronics Show. Było to pół roku przed oficjalna premierą 23.07.1985 (premiera Amiga 1000 w Lincoln Center w Nowym Jorku).
Czyli można.

Masz rację. Nie wiem co prawda czy taka prezentacja przy okazji CEBITu jest kosztowna czy nie, ale sądzę, że większość żurnalistów na dźwięk słowa "Amiga" pewnie by się na takiej prezentacji stawiła. Taka forma reklamy powinna się zwrócić.

fotografia.bielski.org
Emu
Początkujący

Na forum od: 24/06/2009 16:08:33
Wysłane wiadomości: 48
nie ma na forum

Masz rację. Nie wiem co prawda czy taka prezentacja przy okazji CEBITu jest kosztowna czy nie, ale sądzę, że większość żurnalistów na dźwięk słowa "Amiga" pewnie by się na takiej prezentacji stawiła. Taka forma reklamy powinna się zwrócić.

Po pierwsze - jesli myslisz Konradzie ze to sa grosze to sie myllisz (chyba ze jestes bogaczem i patrzysz na wydatki, obojetnie kogo inaczej)
Dwa - na dzwiek slowa "Amiga" malo kto sie stawi bo w swiadomosci showbusinessu ta marka nie istnieje od dawna. Jesli spodziewasz sie ze na Cebit np. oglosza - "Hej, jest nowa Amiga, zajdzcie na nasze stoisko, jest to swietny komputer a po za tym marka sama w sobie dzialajaca od tylu lat!!!!" to sie grubo mylisz.

Z szacunkiem jak zawsze.
Emu
konrad
Weteran
[Avatar]

nie ma na forum

Emu wrote:jesli myslisz Konradzie ze to sa grosze to sie myllisz

A dopiero co napisałem, że nie wiem jakie to koszty.

bo w swiadomosci showbusinessu ta marka nie istnieje od dawna

Skąd mogę ściągnąć wyniki badań odnośnie marki Amiga na które się powołujesz?

fotografia.bielski.org
adam
Aktywny forumowicz

nie ma na forum

@Emu
Po pierwsze - nikt nie mówił o groszach. Jakieś wydatki na promocję i reklamę ponosi każda firma. Jest to część kosztów działalności. Reklama Amigi wśród obecnych amigowców to za mało.
Dwa - piszesz że :
"na dzwiek slowa "Amiga" malo kto sie stawi bo w swiadomosci showbusinessu ta marka nie istnieje od dawna."

Tym bardziej pojawienie się nowej Amigi po latach jest elektryzujące. Większość dziennikarzy prasy komputerowej wie co to była Amiga. Nieistnienie w świadomości showbiznesu nie wyklucza wzmianki w każdej relacji z targów.
Emu
Początkujący

nie ma na forum

konrad wrote:
Emu wrote:jesli myslisz Konradzie ze to sa grosze to sie myllisz

A dopiero co napisałem, że nie wiem jakie to koszty.

bo w swiadomosci showbusinessu ta marka nie istnieje od dawna

Skąd mogę ściągnąć wyniki badań odnośnie marki Amiga na które się powołujesz?

Juz odpowiadam: napisales ze nie wiesz, to fakt, natomiast ja napisalem ze chyba nie spodziewasz sie ze tanio to wychodzi? Widzisz tu jakąś sprzecznosc z Twoja wypowiedzia?

Wynikow badan nie ma nie bylo i nie bedzie. W pojeciu tych ludzi ktorzy Amige pamietaja ("zurnalisrtow") , po upadku Commodore nie ma nic dalej. A juz tym bardziej AOne itp.

Sadzisz Konradzie ze swiatek zawrzy bo pokazali "nowa" A?
Osobiscie watpie.
Ale to tylko moje zdanie a Twoje pobozne zyczenia.
Z szacunkiem
MS
Emu
Początkujący

nie ma na forum

adam wrote:@Emu
Po pierwsze - nikt nie mówił o groszach. Jakieś wydatki na promocję i reklamę ponosi każda firma. Jest to część kosztów działalności. Reklama Amigi wśród obecnych amigowców to za mało.
Dwa - piszesz że :
"na dzwiek slowa "Amiga" malo kto sie stawi bo w swiadomosci showbusinessu ta marka nie istnieje od dawna."

Tym bardziej pojawienie się nowej Amigi po latach jest elektryzujące. Większość dziennikarzy prasy komputerowej wie co to była Amiga. Nieistnienie w świadomości showbiznesu nie wyklucza wzmianki w każdej relacji z targów.

Wie co to byla Amiga a teraz ma to w nosie i prezentacje nowej A potraktuje jako ciekawostke.
Mozesz podac kto mialby sie tam pojawic i napisac o Amidze i w jakich pismach (hipo)?
konrad
Weteran
[Avatar]

nie ma na forum

Emu wrote:Wynikow badan nie ma nie bylo i nie bedzie.

Takie badania można zlecić i to nie są duże koszty wbrew temu co sądzisz.

Nie wiem co znaczy "zawrzy", ale jeśli aktualizacja systemu Amigi przynosi wzmianki na większych portalach z branży IT to konferencja prasowa przy okazji dużych targów branżowych i pokazanie nowego modelu komputera powinna dać mocniejszy efekt.

Ale to tylko moje zdanie

Twoje zdanie jest niepopartym niczym ględzeniem.

fotografia.bielski.org
adam
Aktywny forumowicz

nie ma na forum

Wie co to byla Amiga a teraz ma to w nosie i prezentacje nowej A potraktuje jako ciekawostke.

Ciekawostkę o której wspomni większość prasy komputerowej. Tak samo jak opisywana była kilka lat temu reaktywacja Commodore (seria mocnych PC-tów do gier).
Mozesz podac kto mialby sie tam pojawic i napisac o Amidze i w jakich pismach (hipo)?

to może cytat:
"W 2009 roku 4300 firm z niemal 70 krajów zaprezentowało na targach innowacje produktowe, zaś w charakterze zwiedzających przyjechało ponad 400 tys. przedstawicieli branży. Targom towarzyszy co roku bogaty program uzupełniający. Obejmuje on konferencje, tematyczne fora i panele dyskusyjne, sympozja, pokazy i prezentacje."
Uważasz, że możliwość zaprezentowania się tam jest do pogardzenia?
konrad
Weteran
[Avatar]

nie ma na forum

Emu wrote:Mozesz podac kto mialby sie tam pojawic i napisac o Amidze i w jakich pismach (hipo)?

Wystarczą portale internetowe: cnet.com, itnews.com, computerworld.com, zdnet.com, wired.com, slashdot.com itp. W sumie kilkadziesiąt milionów czytelników powinno taką wzmiankę przeczytać. Niech tylko 1% z tych czytelników zainteresuje się głębiej takim artykułem i tematem Amigi.

fotografia.bielski.org
Emu
Początkujący

nie ma na forum

konrad wrote:
Emu wrote:Wynikow badan nie ma nie bylo i nie bedzie.

Takie badania można zlecić i to nie są duże koszty wbrew temu co sądzisz.

Nie wiem co znaczy "zawrzy", ale jeśli aktualizacja systemu Amigi przynosi wzmianki na większych portalach z branży IT to konferencja prasowa przy okazji dużych targów branżowych i pokazanie nowego modelu komputera powinna dać mocniejszy efekt.

Ale to tylko moje zdanie

Twoje zdanie jest niepopartym niczym ględzeniem.

Konradzie, to zlec takie badania skoro grosze kosztuja. Wtedy bedzie czarno na bialym. I nawet bedziesz mogl sie tym pochwalic.
"Zawrzy" to jest takie slowo, uzywane w j. polskim - odsylam do slownikow- jesli go nie znasz to przykro mi, slowniki sie klaniaja.
Cp do reszty Twojej wypowiedzi to jak napisales - bedzie mnostwo ludzi z branzy i obserwatorow. Nie wierze ze w natlkoku nowych technologii zwroca uwage na Ami.
A co do mojego gledzenia to ma takie prawo do tego.

Wszystkie dyskusje » mA1/A1/X1000
Przejdź do: