[Logo] Forum użytkowników komputerów Amiga
  [Search] Szukaj   [Recent Topics] Najnowsze wpisy   [Hottest Topics] Najciekawsze dyskusje   [Members]  Spis użytkowników tego forum   [Groups] Strona główna 
[Register] Załóż konto / 
[Login] Zaloguj się na forum 
Ethernet na PCIMCIA i podejrzany komunikat ...  XML
Wszystkie dyskusje » A1200/CD32
Autor Wiadomości
Lokaty
Typowy forumowicz
[Avatar]

Na forum od: 05/02/2007 22:02:52
Wysłane wiadomości: 126
nie ma na forum

Najpierw prosze zerknac na ponizszy grab:

Jak widac na obrazku, PrepCard ladnie rozpoznaje karte, jednak troche niepokoi mnie komunikat w okienku ponizej. Czy ktos sie spotkal z taka reakcja systemu na zamontowanie sieciowki na pcimcia? Dodam, ze OS4 jak i OS3.9 taki sam komunikat "wywalaja", nie istalowalem zadnych sterownikow poniewaz nie posiadam jeszcze przewodu do tej sieciowki. Pytam profilaktycznie, aby wiedziec czy cos z tego bedzie. Pozdrawiam.

Ta wiadomość była zmieniana 1 raz, ostania zmiana nastąpiła 22/07/2008 22:36:57

[Email]
MandiATO
Początkujący

Na forum od: 01/04/2008 19:37:23
Wysłane wiadomości: 11
nie ma na forum

PrepCard służy do przygotowywania kart PCMCIA ale kart pamięci do używania jako pamięć lub dysk. Zainstalowanie sterownika (cnet.device lub odpowiedniego dla kart 3m czy nie wiem jaką dokładnie kartę masz) i wybranie go w ustawieniach stosu TCP/IP, wprowadzenie neizbędnych danych (adres IP, DNS, brama, bądź włączenie DHCP) i już powinna Ci karta działać jak należy. A komunikat jest jak najbardziej poprawny, gdyż karta sieciowa to nie jest dysk, ani karta pamięci.

Pozdrawiam

Ta wiadomość była zmieniana 1 raz, ostania zmiana nastąpiła 23/07/2008 07:13:45

Lokaty
Typowy forumowicz
[Avatar]

Na forum od: 05/02/2007 22:02:52
Wysłane wiadomości: 126
nie ma na forum

Dziekuje za utwierdzenie mnie w moim przekonaniu. Nie bylem pewien (do wczoraj) jaka role dokladnie spelnia PrepCard. Dzisiaj wiem, ze jest wszystko w porzadku. Nowa zabawka = kawalek nowej wiedzy ... .
Pozdrawiam.

Ta wiadomość była zmieniana 1 raz, ostania zmiana nastąpiła 23/07/2008 10:00:30

[Email]
SKOLMAN_MWS
Typowy forumowicz
[Avatar]

Na forum od: 07/12/2007 02:24:11
Wysłane wiadomości: 54
nie ma na forum

do sprawdzania kart sieciowych na pcmcia sluzy program card_info z pakietu cnetdevice.

Ta wiadomość była zmieniana 1 raz, ostania zmiana nastąpiła 23/07/2008 13:25:18

http://stagevu.com/user/skolman_mws

[ irc: #amiga.rulez serwer: irc.freenode.net & chat.freenode.net ]

Wszystkie dyskusje » A1200/CD32
Przejdź do: