[Logo] Forum użytkowników komputerów Amiga
  [Search] Szukaj   [Recent Topics] Najnowsze wpisy   [Hottest Topics] Najciekawsze dyskusje   [Members]  Spis użytkowników tego forum   [Groups] Strona główna 
[Register] Załóż konto / 
[Login] Zaloguj się na forum 
PITy na Amidze  XML
Wszystkie dyskusje » Internet i sieć
Autor Wiadomości
mufa
Weteran
[Avatar]

Na forum od: 05/02/2007 19:29:09
Wysłane wiadomości: 1076
nie ma na forum

Nie ma co ukrywać że w dziedzinie jak w temacie niezaprzeczalnie rządzi pecet. Zapewne większość z tych którzy decydują się samodzielnie wypełnić deklarację korzysta z któregoś z wielu przeznaczonych do tego celu programów dla Windowsa. Nie ukrywam że dotąd czyniłem tak i ja. Niestety niedawno musiałem zanieść laptopa do serwisu w związku z czym jedynym kompem w domu pozostała "przyjaciółka". Okazuje się że wypełnienie zeznania jest możliwe również przy pomocy naszego komputera. Znalazłem serwis który umożliwia to za pomocą interfejsu obsługiwanego przez przeglądarkę www. Niestety nie do końca lubi się z najnowszym OWB jak i Netsurfem, na szczęście przy użyciu starszej wersji OWB (konkretnie 3.15) problemów nie zauważyłem. Podaję adres, może jeszcze komuś się przyda:
http://www.pitroczny.pl/
TomK
Typowy forumowicz

Na forum od: 22/02/2007 23:51:05
Wysłane wiadomości: 125
nie ma na forum

mufa wrote:.......

A czy da się potem ten PIT wydrukować na Amidze, zapisać do jakiegoś sensownego formatu np. PDF? Pytam bo tam się trzeba rejestrować i trochę mi się nie chce jak po próżnicy rejestrować.
mufa
Weteran
[Avatar]

Na forum od: 05/02/2007 19:29:09
Wysłane wiadomości: 1076
nie ma na forum

TomK wrote:
mufa wrote:.......

A czy da się potem ten PIT wydrukować na Amidze, zapisać do jakiegoś sensownego formatu np. PDF? Pytam bo tam się trzeba rejestrować i trochę mi się nie chce jak po próżnicy rejestrować.

Rejestracja nie jest uciążliwa i nie wymaga weryfikacji ani podawania żadnych poufnych danych, jednak ważne aby podać prawdziwy adres e-mail.
Po zakończeniu całego procesu gotowe druki w formie PDFa przysyłają Ci na maila, bez problemu wydrukowałem do pod systemowym AmiPDFem. Jest jeszcze opcja związana z polityką prywatności, możesz w tym przypadku zrezygnować z wypisywania danych osobowych i podajesz tylko same liczby. Wówczas (choć zaznaczam że tej opcji nie sprawdzałem), dostajesz druki z wyliczeniem w PDF, a po wydrukowaniu puste rubryki na dane osobowe wypełniasz długopisem.

Wszystkie dyskusje » Internet i sieć
Przejdź do: