eXec.plMAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA
MAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA

piątek, 20. kwietnia, 2018, 08:58

Amiga forum / A3000/A4000 / Problem z Paulą A4000D

Czytasz wątek: Problem z Paulą A4000D

biax13
Nieaktywny użytkownik starego forum

Problem z Paulą A4000D wysłany: 2013-01-06 02:20

Witajcie!

Przy odsłuchu modułów czy dźwięku z demek na A4000D, zauważyłem (usłyszałem), że w ścieżkach brakuje niektórych instrumentów (kanałów). Dzieje się tak w kanale prawym. Czy może to świadczyć o uszkodzeniu ukladu Paula ?
Testy przeprowadzałem również bez SS, z dyskietki oraz z wyjętymi gadżetami (oprócz CyberStrorma 060).

PS. Nie da sie tego słuchać

Z góry dzięki za sugestie

Odpowiedz

moskic153
Nieaktywny użytkownik starego forum

Problem z Paulą A4000D wysłany: 2013-01-06 11:38

Możliwe że to kondensatory

Odpowiedz

biax13
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem z Paulą A4000D wysłany: 2013-01-07 19:30

Wylany kondensator to przyczyna problemów. Płyta wyczyszczona, czeka na lekarza
Miejmy nadzieję, że cała historia dobrze się skończy )

Odpowiedz

Johny_depp
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem z Paulą A4000D wysłany: 2013-01-14 14:03

przylutowanie nowego kondensatora to najprostsza czynność
ukręć łeb starego odlutuj pozostałość , oczysc stary lut
i przylutuj nowy nie pomyl plusa z minusem i tyle w temacie

Odpowiedz

thepalec
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem z Paulą A4000D wysłany: 2013-02-07 22:43

Pomogła wymiana kondensatorków?

Odpowiedz

AmigaOS.pl