Amiga komentarze
CLASSIC
eXec.pl
AmigaOS.pl
 
Ostatnie tematy:
  Gra Magazyn - najnowsze wieści, 2019-06-09 16:27
  Kreatory GUI dla AmigaOS, 2019-04-23 23:15
  Szukam nazwy gry z dzieciństwa - uliczna bijatyka, 2019-03-17 20:02
  Nowy serwer - trwają poprawki..., 2019-02-22 16:57
  Power Book G4 A1139 + MorphOS 3.12 + Chrysalis, 2018-12-18 19:34
Początkujący | 2.x - 3.x - 4.x | A1200 - mA1/A1 | Internet | Strategie | Produkcje
MUI i ReAction | GGUA | Sprzedam | Linux PPC | Emulacja

KomentarzeeXec
 
 Knight Lore - recenzja

2019-03-21 15:55

Knight Lore to gra komputerowa stworzona i wydana przez Ultimate Play The Game w 1984 roku m.in. na komputery ZX Spectrum. Dzięki emulatorowi FUSE można uruchomić ten tytuł pod AmigaOS. Autorem recenzji jest Czesław Mnich.

[redakcja]
dodaj komentarz
Zanim napiszesz komentarz przeczytaj regulamin.


[#1] Re: Knight Lore - recenzja
Autor tego komentarza jest redaktorem SZAMAN
2019-03-21 16:00

No to mamy wspominki ZXa dzisiaj na eXecu (razem z Więcej Węgla Adama Zalepy) - kto miał ZXa przed Amigą?
dodaj komentarz
 
[#2] Re: Knight Lore - recenzja
Autor tego komentarza jest redaktorem SZAMAN
2019-03-21 16:07

No i chyba trzeba napisać jeszcze że królem gier izometrycznych na Amigę jest "Cadaver" ze stajni Bitmap Brothers. Tam też grafika powalała w 1990 roku.
dodaj komentarz
 
[#3] Re: Knight Lore - recenzja
simka Arkadiusz Simkowski
2019-03-22 17:37

Gra sprawia wrażenie trudnej ,przynajmniej w materiałach video,niemniej zagram kiedyś zachęcony recenzją.
dodaj komentarz
 
[#4] Re: Knight Lore - recenzja
philipo odpowiada na komentarz #3
2019-03-22 18:01

Gra jest wymagająca jak to gra z tamtych lat :P Jeżeli masz dostęp do Xboxa One to polecam składankę Rare Replay, tam znajdziesz
Knight Lore i wiele innych gier autorstwa Ultimate Play The Game/ Rare. :-):ok:
dodaj komentarz
 
[#5] Re: Knight Lore - recenzja
Autor tego komentarza jest redaktorem Moskic odpowiada na komentarz #2
2019-03-24 20:06

Posiadam Cadavera wydanie od IPS , nigdy tego nie ukończyłem:mrgreen:
dodaj komentarz
 
[#6] Re: Knight Lore - recenzja
Rafał Gdaniec
2019-03-30 22:57

W roku 1986 takie gry to była rewolucja. Ale przecież w tym czasie w innym miejscu była już Amiga 1000, a niektórzy zaczynali od C-64 i spoglądali tylko z ciekawością, wiedzieli już że ich C-64 jest lepszy.
dodaj komentarz
 
[#7] Re: Knight Lore - recenzja
waldiamiga odpowiada na komentarz #1
2019-04-07 21:18

Ja, a po drodze były C=+4 (zawineła mi go milicja, bo komp pochodził z jakiegoś przewału - dobrze że odzyskałem kasę) C=64 (mydelniczka, wersja NTSC przytargany z Syrii przez ojca kumpla) a potem już Amiga.
dodaj komentarz
 
 
Pod newsami
5 ostatnich komentarzy
IRC
kanał: #amigaos4pl
serwer: freenode.net
port: 6667


Copyright © 2000-2019 Dominor, Wszelkie prawa zastrzeżone.