eXec.plMAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA
MAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA

środa, 17. lipca, 2019, 16:37

Amiga forum / AmigaOS 3.x / Problem Warp 3D

Czytasz wątek: Problem Warp 3D

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-18 15:08

Pisałem juz o problemach z Warp 3D w OS 3.9 troszke namieszałem na forum z systemami dlatego zaczynam od nowego postu,miałem też dołączyć s-s z OS 3.9.Problem dalej jest w OS 3.9 na OS 4 Warp 3D działa















Mam błąd z ata3driver wczesniej do sprawdzenia instalowałem 4x eide cd rom działa poprawnie system stabilny,po podłączeniu fastaty system staje.
Pisałem do elboxu mam im przesłać raport MedReport zrobiony MedConfigiem ale niewiem jak to zrobić


Odpowiedz

pekdar
Nieaktywny użytkownik starego forum

Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-18 19:46

@pyzio
Pisałem juz o problemach z Warp 3D w OS 3.9 troszke namieszałem na forum z systemami dlatego zaczynam od nowego postu,miałem też dołączyć s-s z OS 3.9.Problem dalej jest w OS 3.9 na OS 4 Warp 3D działa

[...]

Mam błąd z ata3driver wczesniej do sprawdzenia instalowałem 4x eide cd rom działa poprawnie system stabilny,po podłączeniu fastaty system staje.
Pisałem do elboxu mam im przesłać raport MedReport zrobiony MedConfigiem ale niewiem jak to zrobić




Mam nadzieję że tym razem wytrzymasz w jednym wątku.
Zanim przejdziesz do uruchamiania Warp3D zajmij się problemem FastATA.
Z tego co widzę to na starcie trzeba wyłączyć wszystkie linie od:
If EXISTS C:SquirrelSCSI
do
Unset SCSIUpdate
Każdą linię między od - do poprzedź znakiem ";" (średnik
). Nad linią Version wpisz:
C:SetPatch SKIPROMUPDATES "scsi.device" QUIET

Zapisz zmiany i wyłącz amigę na około 10s. Włącz i napisz co się dzieje, jeżeli system wstał to przejdziemy do Warp3D a jak nie to wklej zdjęcie z błędem.


Odpowiedz

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-20 18:18

Wpisałem System chodzi,zmienione s-s
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/2872195c1530a6ee.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4631c21e89b018b2.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/79916893ee516e33.html

Odpowiedz

pekdar
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-20 19:21

@pyzio
Wpisałem System chodzi,zmienione s-s
[...]




No to teraz przejdziemy do uruchomienia Warp3D.
W OS3.9 odpal shell-a (konsola) i wykonaj takie komendy:

type envarc:mediator/emulation
type envarc:mediator/mmu
type envarc:mediator/patchint
type envarc:mediator/voodooint
type envarc:mediator/warp3d

I wklej tu wyniki. Następnie wykonaj takie polecenia z konsoli:

type envarc:powerpc/force
type envarc:powerpc/gfxaddr
type envarc:powerpc/terminator

I przeklej wyniki tu.

Jak ci się nie chce tyle klepać to na mojej stronie w dzialej Amiga->System->... znajdziesz opis szczegółowy jak skonfigurować Warp3D. Ludzie pisali mi że ten artykuł rozwiązał im problemy więc możliwe że i Tobie pomoże.


Odpowiedz

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-20 20:36













Odpowiedz

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-21 16:56







ENVARC:Mediator brak mi emulation,patchint

Odpowiedz

pekdar
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-21 17:16

@pyzio
[...]
ENVARC:Mediator brak mi emulation,patchint




1.
Otwórz EditPad i wpisz:
No
Zapisz jako envarc:mediator/emulation

2. j.w. z tym że:
No
Zapisz jako envarc:mediator/patchint

3. w konsoli napisz: type envarc:warp3d/mediator/memsize
i wklej tu wynik

Jak masz ustawioną zworkę Memory Windows (rozmiar okna) na mediatorze? 8 czy 4MB ?



Odpowiedz

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-21 17:55






zworki mam ustawione:
Memory Window 8MB
Config i Wait rozwarte

Odpowiedz

Admin
Nieaktywny użytkownik starego forum

Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-21 18:00

@pyzio

Prosze o nie doklejanie do kazdej wypowiedzi zdjecia! Jezeli jest malo tektu to nalezy go po prostu przepisac.

Odpowiedz

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-21 18:30

type envarc:warp3d/mediator/memsize
Obiekt nie znaleziony.
Jesli będę dołączał zdjęcie wkleję link
Jak klikam na Warp Test
to mam coś takiego:

Hardware driver available
Available drivers
Voodoo 3 Avenger
Suports format 0x20
Hardware Driver
Primitives supported:

Filtering:

Voodoo 3 Avenger
Suports format 0x80
Hardware Driver
Primitives supported:

Filtering:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/86ed6d913cdc73d6.html



Odpowiedz

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-22 09:29

Sparwadziłem też ShowConfig i pokazało mi:
Board (Index Information Ltd): Prod=2206/16 ($89E/$200000 8meg)
Wpisałem w EditPad:
8
Zapisalem jako:envarc:mediator/memsize
Warp3d dalej nie działa,dlaczego nie mam tych plików w katalogu Env-Archive/mediator:
Emulation,patchint,memsize.



Odpowiedz

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-22 14:54

Instaluję wszystko jescze raz,zaczynam od samego początku od OS 3.9 miałem tam kilka błędów,może to powoduje złe działanie warp3d.
Dołączę linki ze zdjęciami proszę o pomoc.
BoingBag3.9-1 błąd w lini 3.....
Instalacja z płyty MMCD
MMCD
AHI nie instalowałem jeszcze PPC
Warp3D
Warp3D
Warp3D Demo
Warp3D copy Picasso96
Warp3D library
Warp3D OEM
Przed resetem Amigi doinstalowałem jescze pliki MediatorUP3.10 i MM_CD_UP1.26 narazie bez Warp3D for Mediator
Mixer błąd programu
Jeśli wywalę Mixer z Prefs to system startuje,zainstalowałem Voodoo,bppcfix i przychodzi czas na instalację warp 3D,
lnstalowałem z płytki MMCD na początku razem ze wszystkimi kartami jakie mam póżniej Warp3D_for_Mediator i WarpUP_V51Upd,może tu namieszałem skoro wszytko działa poprawie poza warp3D.
Teraz w katalogu Env-Archive/mediator:
mam Emulation,patchint niestety nie mam memsize.





Odpowiedz

pekdar
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-22 18:48

@pyzio
Instaluję wszystko jescze raz,zaczynam od samego początku od OS 3.9 miałem tam kilka błędów,może to powoduje złe działanie warp3d.



Po kiego to robisz?
No to po co ja się tak wysilałem?!?
Tak niewiele brakowało żeby dojść co jest grane a Ty wszystko popsułeś :evil:

To nie windows że reinstalacja wszystkie problemy rozwiąże. System amigi wymaga od użytkownika trochę więcej niż windows.

@pyzio

Dołączę linki ze zdjęciami proszę o pomoc.
BoingBag3.9-1 błąd w lini 3.....
Instalacja z płyty MMCD
MMCD
AHI nie instalowałem jeszcze PPC
Warp3D
Warp3D
Warp3D Demo
Warp3D copy Picasso96
Warp3D library
Warp3D OEM
Przed resetem Amigi doinstalowałem jescze pliki MediatorUP3.10 i MM_CD_UP1.26 narazie bez Warp3D for Mediator
Mixer błąd programu




Odpowiedz

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-22 18:56

Nic nie zepsułem robiłem to na innym HD,słabo się znam dlatego mam dyski na których sobie próbuję,tak bardzo chciałbym włączyć Quake na mojej Amidze.
Miałem to wszystko przed wymianą FastAta,jak tylko wsadziłem nową OS zaczą sie wieszać i niepotzrebnie sformatowałem dysk.

Odpowiedz

pyzio
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:Problem Warp 3D wysłany: 2008-05-23 08:21

Podłączyłem już dysk na którym robiliśmy te wszystkie zmiany od początku postu,instalacją chciałem przybliżyć Wam jakie miałem problemy i błędy może one wpływają na działanie Warp3D,problem zainstalowania BoingBag czy Mixer-a.
Wcześniej miałem Apollo 30/40 starszy model FastATA inną płytę,nigdy nie mogłem zainstalować B.B.
Mam też Amigę 600 na której zainstalowałem BoingBag na IDE bez interfejsu Elbox,ale to już odbiega od tematu postu.
Bardzo proszę o pomoc będę sprawdzał próbował wszytko co tylko może uruchomić Warp3D w mojej Amidze
Jak klikam na warp3d demo mam też taką ramkę może to coś pomoże
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/196fc3c7f16572f2.html

Odpowiedz

1 2 następna »

AmigaOS.pl