eXec.plMAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA
MAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA

środa, 17. lipca, 2019, 05:08

Amiga forum / Internet i sieć / AmiGG na SAM i AOS4.1

Czytasz wątek: AmiGG na SAM i AOS4.1

biax13
Nieaktywny użytkownik starego forum

AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 11:47

Witajcie

Mam problem podczas uruchamiania AmiGG. Pojawia się komunikat:

" Can't open AmiGG window!
Most likely a problem with images directory
(damaged or lacking gfx files)

I promise to be better next time

No właśnie następnym razem będzie lepiej - niestety nie jest
Co może być nie tak z katalogiem obrazów ?



Odpowiedz

Pidbull
Nieaktywny użytkownik starego forum

AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 12:44

@biax13

Co może być nie tak z katalogiem obrazów ?




Damaged or lacking gfx files na przykład.

Odpowiedz

biax13
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 12:54

Widzę, że lubisz chwytać za słowa ... Dzięki za pomoc.

Odpowiedz

Pidbull
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 13:07

@biax13
Widzę, że lubisz chwytać za słowa ... Dzięki za pomoc.




Zapytałeś, odpowiedziałem. Nigdzie nie napisałeś, że sprawdziłeś pliki w folderze, a skąd mam wiedzieć, że znasz angielski?

Zacząłbym od ponownego skopiowania rzeczonego folderu w odpowiednie miejsce.

Odpowiedz

biax13
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 13:14

To nie dogadaliśmy się. Zrobiłem to już wcześniej, dalej pojawia się ten komunikat.
Może któraś z klas stwarza problem ?


Odpowiedz

Pidbull
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 13:19

@biax13
Może któraś z klas stwarza problem ?




A używałeś już wcześniej i działało?

Odpowiedz

biax13
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 13:22

Nie, instalowałem pierwszy raz. Wszystkie klasy umieściłem w odpowiednim katalogu.
Program zapytał mnie o użytkownika, hasło. Po tym zaraz wywala ten komunikat.


Odpowiedz

Pidbull
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 13:26

@biax13
Nie, instalowałem pierwszy raz. Wszystkie klasy umieściłem w odpowiednim katalogu.
Program zapytał mnie o użytkownika, hasło. Po tym zaraz wywala ten komunikat.




Może uszkodzony installer?

Odpowiedz

biax13
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 13:27

plik ściągnąłem z OS4Depot, hmmm...

Odpowiedz

Pidbull
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 13:32

@biax13
plik ściągnąłem z OS4Depot, hmmm...




Ściągnij ze strony autora. Jakby nie pomogło, zawsze możesz się z MiniQ skontaktować (jego namiary na PPA znajdziesz), zapewne pomoże, lub doradzi jak sklecić dobry bugreport.

Odpowiedz

biax13
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 14:05

Zrobiłem tak jak zaproponowałeś, gg się odpala, ale teraz mam problem z połaczeniem się z serwerem gg

Odpowiedz

biax13
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 14:13

Dzi ęki za pomoc, teraz wszystko gra


Odpowiedz

mufa
Nieaktywny użytkownik starego forum

Re:AmiGG na SAM i AOS4.1 wysłany: 2009-01-03 14:39

@biax13
Dzi ęki za pomoc, teraz wszystko gra




A jakby co to przypominam że pod AmigaOS 4.1, bez zarzutu sprawuje się także oryginalne rozwiązanie producenta:







Odpowiedz

AmigaOS.pl