eXec.plMAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA
MAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA

niedziela, 22. września, 2019, 13:59

Dodano: 2019-03-21 15:55, Autor: redakcja, Kategoria: Gry, Liczba wyświetleń: 1186

A A A

Knight Lore - recenzja

Knight Lore to gra komputerowa stworzona i wydana przez Ultimate Play The Game w 1984 roku m.in. na komputery ZX Spectrum. Dzięki emulatorowi FUSE można uruchomić ten tytuł pod AmigaOS. Autorem recenzji jest Czesław Mnich.


Dodaj komentarz

Zobacz podobne newsy:
zxspectrum
Jeśli chcesz wesprzeć finansowo (utrzymanie serwera i domen) nasz serwis to możesz zrobić to przy pomocy PayPal. Dziękujemy!
SZAMAN
Redaktor

komentarz #1 wysłany: 2019-03-21 16:00

No to mamy wspominki ZXa dzisiaj na eXecu (razem z Więcej Węgla Adama Zalepy) - kto miał ZXa przed Amigą?

Odpowiedz

SZAMAN
Redaktor

komentarz #2 wysłany: 2019-03-21 16:07

No i chyba trzeba napisać jeszcze że królem gier izometrycznych na Amigę jest "Cadaver" ze stajni Bitmap Brothers. Tam też grafika powalała w 1990 roku.

Odpowiedz

simka
Arkadiusz Simkowski
Czytelnik UAE

komentarz #3 wysłany: 2019-03-22 17:37

Gra sprawia wrażenie trudnej ,przynajmniej w materiałach video,niemniej zagram kiedyś zachęcony recenzją.

Odpowiedz

philipo
Czytelnik

komentarz #4 wysłany: 2019-03-22 18:01 w odpowiedzi na komentarz #3

Gra jest wymagająca jak to gra z tamtych lat Jeżeli masz dostęp do Xboxa One to polecam składankę Rare Replay, tam znajdziesz
Knight Lore i wiele innych gier autorstwa Ultimate Play The Game/ Rare.

Odpowiedz

Moskic
Redaktor

komentarz #5 wysłany: 2019-03-24 20:06 w odpowiedzi na komentarz #2

Posiadam Cadavera wydanie od IPS , nigdy tego nie ukończyłem

Odpowiedz

Rafał Gdaniec
Czytelnik

komentarz #6 wysłany: 2019-03-30 22:57

W roku 1986 takie gry to była rewolucja. Ale przecież w tym czasie w innym miejscu była już Amiga 1000, a niektórzy zaczynali od C-64 i spoglądali tylko z ciekawością, wiedzieli już że ich C-64 jest lepszy.

Odpowiedz

waldiamiga
Czytelnik

komentarz #7 wysłany: 2019-04-07 21:18 w odpowiedzi na komentarz #1

Ja, a po drodze były C=+4 (zawineła mi go milicja, bo komp pochodził z jakiegoś przewału - dobrze że odzyskałem kasę) C=64 (mydelniczka, wersja NTSC przytargany z Syrii przez ojca kumpla) a potem już Amiga.

Odpowiedz

AmigaOS.pl

Polecamy
Najpopularniejsze
eXec blog

Świat poza Amigą: