eXec.plMAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA
MAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA

poniedziałek, 20. maja, 2019, 12:28

Dodano: 2006-04-01 00:00, Kategoria: brak, Liczba wyświetleń: 1349

A A A

AHI 6.7 beta

Martin Blom przygotował wersję 6.7 beta ahi.device. W archiwum znajdziemy pliki dla AmigaOS 4 i 3.x.

[st]


Dodaj komentarz

Marcin Libicki
Czytelnik

komentarz #1 wysłany: 2006-04-04 12:01

Mam takie pytanie: czy AHI dziala tez na Mediatorze? Kupilem uzywana Amige 1200 i zamierzam podlaczyc Mediatora z jakims SoundBlasterem. Czy to zadziala?

Odpowiedz

Konrad Bielski
Redaktor

komentarz #2 wysłany: 2006-04-04 12:58 w odpowiedzi na komentarz #1

Mam takie pytanie: czy AHI dziala tez na Mediatorze? Kupilem uzywana Amige 1200 i zamierzam podlaczyc Mediatora z jakims SoundBlasterem. Czy to zadziala?

Elbox przygotował sterownik AHI dla SoundBlastera, więc powinno zadziałać. Listę pozostałych sterowników do Mediatora znajdziesz na stronie Elboxu.

Odpowiedz

Marcin Libicki
Czytelnik

komentarz #3 wysłany: 2006-04-04 13:24 w odpowiedzi na komentarz #2

Ale Mediatora bede mial z "ktorejs reki" i watpie zebym dostal plyte ze sterownikami. Czyli jesli wysle maila do Elboxu to moge liczyc, ze przysla mi ten sterownik do roznych SoundBlasterow? Chcialbym wykorzystac SB Live, chyba ze bede musial SB128.

Odpowiedz

Konrad Bielski
Redaktor

komentarz #4 wysłany: 2006-04-04 13:29 w odpowiedzi na komentarz #3

Musisz zapytać w Elboksie. Nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie.

Odpowiedz

Marcin Libicki
Czytelnik

komentarz #5 wysłany: 2006-04-04 13:51 w odpowiedzi na komentarz #4

Ale rozumiem, ze to archiwum z AHI, ktore jest na stronie domowej nie uwzglednia Mediatora?

Odpowiedz

SZAMAN
Redaktor

komentarz #6 wysłany: 2006-04-04 15:51 w odpowiedzi na komentarz #5

W tym archiwum jest tylko sam ahi.device, a Ty bedziesz potrzebowal jeszcze pliki (sterowniki pod dana karte wpieta do Medka) do katalogow Devs/AHI i Devs/AudioModes. Dostarcza je zapewne Elbox wraz z Mediatorem. Pytaj o nie w pierwszej kolejnosci te osobe, u ktorej kupujesz mostek.

Odpowiedz

Prince
Czytelnik

komentarz #7 wysłany: 2006-04-06 15:31

Podmieniłem zamiast obecnej wersji ahi.device. Nie działa. Wogóle system przestał widzieć AHI. Odpuścilem sobie. (A1200 OS39 Paula)

Odpowiedz

MDW
Czytelnik

komentarz #8 wysłany: 2006-04-07 22:54 w odpowiedzi na komentarz #7

Podmieniłem zamiast obecnej wersji ahi.device. Nie działa. Wogóle system przestał widzieć AHI. Odpuścilem sobie. (A1200 OS39 Paula)

U mnie jest ok (Pegasos G4/1000, MorphOS 1.4.5) i po wrzuceniu nowego ahi.device roznicy nie zauwazylem. No ale to nie jest Amiga wiec nic dziwnego, ze nie ma problemow.

Odpowiedz

Dominik Kowalski
Czytelnik

komentarz #9 wysłany: 2006-04-08 18:00 w odpowiedzi na komentarz #8

Podmieniłem zamiast obecnej wersji ahi.device. Nie działa. Wogóle system przestał widzieć AHI. Odpuścilem sobie. (A1200 OS39 Paula)

U mnie jest ok (Pegasos G4/1000, MorphOS 1.4.5) i po wrzuceniu nowego ahi.device roznicy nie zauwazylem. No ale to nie jest Amiga wiec nic dziwnego, ze nie ma problemow.

Wredna mofca

Odpowiedz

Albert Malina
Czytelnik

komentarz #10 wysłany: 2006-04-08 19:17

Eeee tam, i tak nie używam AHI bo całe 030/50 mi zapcha przy jakiejś sensownej jakości.

Odpowiedz

AmigaOS.pl

Polecamy
Najpopularniejsze
eXec blog

Świat poza Amigą: