eXec.plMAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA
Logowanie
MAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA

poniedziałek, 26. czerwca, 2017, 22:47

Dodano: 2013-12-08 14:11, Autor: redakcja, Kategoria: Gry, Liczba wyświetleń: 1124

A A A

Wendetta 2175 - recenzja

Jest rok 2175. Ludność Ziemi żyje sobie w spokoju, radości, mieszając piwo z wódką, niestety nie trwało to długo. Pewnego dnia nad Ziemią pojawił się wielki, przeogromny jak pomnik Jezusa w Świebodzinie, a nawet większy, statek Obcych, a może abstynentów.

Z niego wyłoniła się długa rura i zaczęła wszystko wciągać do środka z powierzchni naszej planety - a to nie legalne jest!

Autorem recenzji gry Wendetta 2175 jest Mikołaj Małkiewicz.

zobacz inne nasze wideo »

Dodaj komentarz

Ferin
konto zablokowane
lub usunięte

Czytelnik

komentarz #1 wysłany: 2013-12-08 22:31

Podoba mi się ten opis, z chumorem i z jajem. Ogólnie gra wygląda strasznie kiepsko. Wiem że to był okres
wprowadzania nowych technologii, więc renderki zamiast rysowanek robiły wtedy duże wrażenie.
Ponad to oglądając film, w mocnym przyspieszeniu, ma się wrażenie że grający omijał co się da
(a dało całkiem sporo), dobrze chociaż że do bossów musiał strzelać, że po prostu nie dało się ich
przeczekać na śmierć ;D.

Odpowiedz

Moskic
Czytelnik

komentarz #2 wysłany: 2013-12-08 23:49 w odpowiedzi na komentarz #1

Kiepsko ? hehhe ale to prawda w tej grze można ominąć prawie każdego przeciwnika

Odpowiedz

Ferin
konto zablokowane
lub usunięte

Czytelnik

komentarz #3 wysłany: 2013-12-09 17:34 w odpowiedzi na komentarz #2

Znaczy kiepsko, ogólnie obiekty i tła są ok, ale wszystkie gry tego typu, jak Vendetta, XP8, są jakieś takie jałowe.
Niby wszystko ładnie zrobione, ale tak jak napisał autor recenzji, do Banshee się nie umywa, nawet R-Type, czy Project X. Na planszach niby dużo się dzieje ale ja odnoszę wrażenie że jest pusto. Za mało szczegółów. Trochę tak jak "Za żelazną bramą", niby fajna dumopodobna gra, ale kurka nic tam nie ma. Natomiast co mi się podoba, to lot przez tunele i pare innych nowych rzeczy. Chociaż z drugiej strony, te obiekty które na nas lecą są tak duże że nic nie widać. Lubię strzelanki ale żadna "renderowana" nie zrobiła na mnie takie wrażenia jak Banshee czy Project-X. Mam wrażenie że graficy spoczęli na laurach za fajne obiekty, zupełnie olewając ciekawe tła. No i ten ohydny panel na dole z setką wściekle migających pikseli-lampek.

Odpowiedz

Moskic
Czytelnik

komentarz #4 wysłany: 2013-12-09 21:20 w odpowiedzi na komentarz #3

Ha , jako autor recenzji wziąłem pod uwagę to na jakim sprzęcie było to odpalane , i fakt grywalność słabsza niż ma Banshee Chciałoby się że to był Tunnel B1 albo chociaż Novastorm lecz cóż do pierwszej brakuje mocy na 100 % a , że nie mamy novastorm to wina sony

Odpowiedz

Lokaty
Czytelnik

komentarz #5 wysłany: 2013-12-09 23:06 w odpowiedzi na komentarz #3

Lubię strzelanki ale żadna "renderowana" nie zrobiła na mnie takie wrażenia jak Banshee czy Project-X



A Super Stardust?

Odpowiedz

Moskic
Czytelnik

komentarz #6 wysłany: 2013-12-10 02:27 w odpowiedzi na komentarz #5

fajne są sekcje tunelowe , ale nie lubię w tej grze całej reszty

Odpowiedz

eXec.pl

AmigaOS.pl

Polecamy
Najpopularniejsze
eXec blog

Świat poza Amigą: