eXec.plMAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA
MAGAZYN UŻYTKOWNIKÓW KOMPUTERÓW AMIGA

poniedziałek, 18. grudnia, 2017, 23:11

Dodano: 2014-03-29 09:31, Autor: redakcja, Kategoria: Publicystyka, Liczba wyświetleń: 979

A A A

Battle for Wesnoth - recenzja

Battle for Wesnoth to darmowa, multi-platformowa strategia turowa, z elementami RPG, wizualnie przywodząca na myśl kultową grę Heroes of Might&Magic, ale poza stroną wizualną i turowością podobieństwa zanikają. Zapraszamy do recenzji tej gry, którą napisał Konrad Wiszniewski.


Dodaj komentarz

Konkurs: Jaki sprzęt jest na obrazku [pytanie 11]? «»

Prosimy o podanie odpowiedzi jak nazywa się sprzęt na obrazku (czasami jest to fragment tego urządzenia):

Zaloguj się, aby uczestniczyć w konkursie. Na trzy pierwsze odpowiedzi czekamy do: 2017-12-19 21:15 Informacje na temat nagród oraz regulamin konkursu znajdziecie tutaj.
Pytanie 10 (CyberVision PPC):
  1. Phibrizzo - 3 pkt
  2. waldiamiga - 2 pkt
  3. philipo - 1 pkt
Ferin
konto zablokowane
lub usunięte

Czytelnik

komentarz #1 wysłany: 2014-03-29 15:51

Bardzo przyjemna recenzja, choć dość ogólnikowa to jednak bardzo dobrze spełnia swoją rolę, czyli zachęca do zagrania. W stwierdzeniu ogólnikowa nie ma żadnej nagany, bo w tym wypadku - tak rozbudowanej gry - szczegółowa chybaby nas zanudziła. Gra wydaje się bardzo ciekawa i z chęcią spróbuję w niej swoich sił, jak tylko będę miał na czym i wystarczająco dużo czasu.

Zastanawiające jest stwierdzenie autora recenzji o tak małej popularności takiej gry na platformy amigowe. Przecież gra prezentuje się na prawdę dobrze a w dodatku ma to co dzisiaj najważniejsze w grach, czyli rozgrywkę w sieci z innymi "ludziami". Może fakt nie grania w nią naszych jest po prostu spowodowany tym że ludzie dużo piszą i gadają, a jak codo czego przyjdzie to wsiadają na PieCa czy inną konsolę i tam tną w gry, a na forach wiecznie marudzą i narzekają, że nie ma w co grać i w ogóle jest do dupy.

Odpowiedz

Nexus
Czytelnik

komentarz #2 wysłany: 2014-03-29 16:09 w odpowiedzi na komentarz #1

Grafika bardzo ładna - aż się dziwię, że ta gra jest darmowa.

Odpowiedz

Leon
Redaktor

komentarz #3 wysłany: 2014-03-29 22:21

Gierka fajna, recka fajna Konrad jak się spotkamy to masz u mnie piwo

Odpowiedz

diecast
Czytelnik

komentarz #4 wysłany: 2014-03-31 09:16 w odpowiedzi na komentarz #1

Problemem tej gry jest z pewnością to, że duża większość amigowców nie posiada procesorów PPC by ją odpalić. Dlatego jest tak mało popularna. Takie jest moje zdanie.

Odpowiedz

eithelnim
Czytelnik

komentarz #5 wysłany: 2014-03-31 12:47

Dzieki za mile komentarze, wiem ze pewnie sporo brakuje artkowi, ale to w sumie moja premiera. Jak ogarne prywatne sprawy w najblizszym czasie (powrot do kraju np.) to chetnie napisze cos tu od czasu do czasu. Pozdrawiam i rulez ps. @Leon jesli sie nie uda w tyg. to moze do zocz w weekend, moze byc bez piwa tym razem hehe

Odpowiedz

eithelnim
Czytelnik

komentarz #6 wysłany: 2014-03-31 13:02 w odpowiedzi na komentarz #5

ps. haha, debiut mialo byc, debiut nie premiera

Odpowiedz

AmigaOS.pl

Polecamy
Najpopularniejsze
eXec blog

Świat poza Amigą: